Обожавам филмите на Джулиън Мур. Особено след нечовешкият Savage Grace(2007). Актрисата съзнателно подбира ролите си, които представляват трепанация при признаци на мозъчна тъпота.


Действието на САМОТЕН МЪЖ се развива в Лос Анджелис през 1962 г., в разгара на Кубинската ракетна криза, и проследява историята на на Джордж Фалконър, 52 годишен професор в британски колеж (Колин Фърт), който се опитва да намери смисъла на живота си след смъртта на любовника си.Неговият дългогодишен партньор, Джим (изигран от Матю Гуд в поредица от ретроспекции) е наскоро починал при автомобилна катастрофа, и в резултат Джордж е на прага на самоунищожението, като грижливо подготвя собствената си смърт.Той набелязва последния си ден и решава да го прекара със своята позната Чарли(Джулиан Мур) и един от студентите си (Никълъс Холд). Цялата история е една романтична приказка за любовта, и за самотата, която е неразделна част от човешкото състояние, и в крайна сметка за значимостта на малките моменти в живота.


A Single Man е режисьорски дебют за модния дизайнер Том Форд, който е известен с работата си за модните къщи „Гучи“ и „Ив Сен Лоран“.Моделиерът е също така коопродуцент и съавтор на сценария, написан по едноименния роман на Кристофър Ишъруд.“Това не е гей история. Това, което винаги ми е харесвало в книгите на Ишъруд, е, че гей персонажите никога не се борят със своята хомосексуалност. Обществото не се отнася зле с тях, въпросът не е в това дали си гей, защо си гей и какво е да си гей.“, обяснява Том Форд.


Още за филма ТУК