Или предизвикателството на Омниа

И тъй, Ииуй рече: Прогласете тържествено събрание за Ваала. И те прогласиха.И Ииуй прати на цялата блогосфера, та дойдоха всичките Ваалови служители, така че не остана никой, който да не дойде. Дойдоха в капището на Ваала, и Вааловото капище се напълни от край до край.И като свърши принасянето на всеизгарянето, Ииуй отвори едни книги и зачете:Човек на действието – солов играч.Смята животът за борба в която има много стратегия,тактика и шахматни прийоми.Не обича да говори за себе си.Приятелите му го наричат голям манипулатор който движи по острието на бръснача, а опонентите му често го пращат в кукувиче гнездо. И в това няма нищо случайно.Защото неговото обкръжение е съставено от известни психиатри с които релаксира в някой пиано бар или рокклуб, с чаша „Узо“ или „Тъламор“ в ръка.Зашеметява го обладаващия чар на ония жени, които имат змийски гъвкави тела, напоени с астрален магнетизъм.Обича пътуванията. И винаги носи камерата със себе си.Така се появяват няколко негови минифилмчета за Созопол,Родопите,Крушунски водопади които циркулират свободно в нетпространството. Думичките КУЛТ и СКАНДАЛ привличат като магнит съзнанието му.И поради тази причина в свободното си време чете Капоти,Eлис,Зюскинд и Бегбеде,автобиографични книги и енциклопедии. Харесва и една вила недалеч от Плевен,с летен басейн и джакузи.

Пет неща, които и до ден днешен са неизвестни за Вааловите поклонници:
1. Като хлапак участва в масовките при заснимането на култовата българска лента „Осъдени души“.Впечатлен е от режисьора Въло Радев.И до ден днешен твърди, че „Черните ангели“ е най – класния фешънизиран български екшън.
2. Опитва във ВИТИЗ,но се проваля. За компенсация 2 години посещава кинолекториите на критика Тодор Андрейков.
3. Ивестно време живее в Полша и работи по покривите.В Лодз се свързва с културтрегери които му показват цялото многообразие на изкуството.Превръща теологията в свое хоби и установява,че католицизма е истинския Антихрист.
4. Определено разбира от пивоварство.10 години служи на белгийската групировка „Интербрю“,собственик на брандовете „Каменица“,“Астика“ и „Плевенско пиво“.
5. В блогпространството нахлува внезапно и ненадейно. Eдин ден търсачката го хвърля в петъчния дринкблог на
Докера
След което Ииуй затвори книгите и рече на телохранителите и на пълководците:Излезте,и разрушете Вааловото капище.И бентът на насилието се отприщи.И телохранителите и пълководците отидоха в града на Вааловото капище, извадиха кумирите на Вааловото капище та ги изгориха,строшиха идола на Ваала, съсипаха Вааловото капище, и направиха го бунище, както е до днес.