Действието на филма се развива в два периода: назад и напред между днешния ден и 1994 година.Кинорежисьор пише, живее и обича в тъмнината. Петнадесет години преди това, той губи зрението си в брутална катастрофа на остров Лансароте. При инцидента губи не само зрението си, но и любовта на живота си, Лена. Този човек използва две имена: Хари Кейн, палав псевдоним, с който подписва литературните си творби, разкази и сценарии, както и Матео Бланко, истинското му име. След инцидента, Хари Кейн не може да се примири с идеята, че Матео Бланко е починал на остров Лансароте заедно с любимата си Лена.
Алмодовар превръща героя в свой двойник, в олицетворение на собствената си изгаряща страст към киното и актрисите.Изпълнената със страст, ревност и топъл хумор история (от очите на Пенелопе Крус драматично се стичат сълзи и падат върху яркочервени домати) на един внезапно ослепял сценарист, който трябва да завърши преди години заснет филм,критиката описа като „най-светлата и чиста мелодрама“.За това усещане помогна и култовата фраза „Един филм винаги трябва да бъде завършван дори ако режисьорът е сляп!“. „Вълшебно обяснение в любов към киното“ – така бе оценен „Broken embraces“ на Алмодовар.


Това е първият филм на Алмодовар от 2006 г. насам и четвъртият, в който гениалният испански режисьор работи заедно с Пенелопе Крус.
В ролите: Пенелопе Крус,Луиси Хомар, Алехо Саурос, Анджела Молина, Карлос Леал, Марта Аледо


За официалният сайт на филма натиснете ТУК